Povratak na selo-Povratak Prirodi.Preduzmi potrebne korake za Bolji život, za mir i odmor. Produži život u dobrom zdravlju ! Danas je to moguće!

utreniran, poslusan pas

Postoji razlog zašto ovog psa mnogi nazivaju “najpametnijim na svietu”. U ovom video klipu možete videti neverovatnu poslušnost, utreniranost i inteligenciju najomiljenije životinje nas ljudi.

 

Ukratko o ovoj pasmini:

Graničarski škotski ovčar je žustar pas s velikom količinom izdržljivosti i odlučnosti. Inteligentan je, brzo uči, lako ga je i zabavno trenirati. Dobrog je temperamenta i naravi. Odan je i posvećen, vjeran i nježan prema svojoj obitelji.No, bez obzira na sve ove dobre osobine Graničarski škotski ovčar nije pas koji će odgovarati svakome jer mu treba visoka fizička i psihička stimulacija (trčanje, biciklizam, hvatanje, šetnja) i neće mu biti dobro bez ovog.Graničarski škotski ovčar se dobro slaže sa starijom, obzirnijom djecom, ali nije baš najbolje društvo za one obitelji s jako malom djecom. Prema neznancima zna biti obazriv, ali s drugim ljubimcima se dobro slaže. No, s njegovim snažnim instinktima psa ovčara, pokušat će grupirati djecu, članove obitelji i ljubimce, kako bi ih čuvao kao što čuva stado.U nekim slučajevima, visoka razina energije Graničarskog škotskog ovčara može ga učiniti pomalo hiperaktivnim, ali s pravom dozom pažnje, vježbe i psihičke stimulacije, ovaj se problem može ukloniti.

 

Pogledajmo i ova dva klipa kad ste vec tu… pas ce vas oduseviti

 

Border collie Zoe & AMAZING dog tricks

Comments on: "Neverovatna utreniranost i poslusnost psa – border collie ili Graničarski škotski ovčar" (1)

  1. Ok, pas je utreniran, ali čemu sve to… Mislim hodanje na prednjim šapama, cirkus, kome je to zabavno? ‘Trenerima’ postalo dosadno da bacaju lopticu (ne podiže dovoljno samopouzdanje, trt)…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: