Povratak na selo-Povratak Prirodi.Preduzmi potrebne korake za Bolji život, za mir i odmor. Produži život u dobrom zdravlju ! Danas je to moguće!

nis-zmije-ujedi-1339503488-173758

U klipu su predstavljene sve vrste zmija koje se mogu naći u Srbiji. Često se provlači priča da su se pojavile opasne zmije koje nisu sa ovih prostora, koje su ciljno donešene u Srbiju da bi se namnožile i ugrozile stanovništvo. Ništa od toga naravno nije istina, i takve priče mogu samo laici da šire.

Nema potrebe da se diže panika, jer je većina naših zmija apsolutno bezopasna, a i naše otrovnice ne mogu da se porede sa nekim dobro poznatim otrovnicama sa toplijih kontinenata, pa tako do smrtnih slučajeva jako retko dolazi. Uglavnom je razlog ljudski nemar, pa se desi da ujedena osoba ne potraži lekarsku pomoć u prvih 6-8h od ujeda (što se preporučuje), nego čak i nekoliko dana kasnije.
Zmije su za ekosistem važni organizmi, i ne smeju se ubijati. Jasno je da ih se mnogi ljudi plaše ili gade, pa ih zato ubijaju, ali kad bi svako ubijao životinje koje mu smetaju, verovatno ne bi više bilo životinja u prirodi.

Fotografije – Nenad Preradović,
Muzika – Too many zooz

 

Zmije napadaju čoveka samo iz straha, i samo i jedino ukoliko ih nagazite

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: