Povratak na selo-Povratak Prirodi.Preduzmi potrebne korake za Bolji život, za mir i odmor. Produži život u dobrom zdravlju ! Danas je to moguće!

Hrana-STOP GMO!

Sta je GMO-genetski modifikovani organzmi?

Koje su posledice proizvodnje i konzumiranja GMO?

Da bi smo mi pojedinci , i mi kao narod preziveli na osnovnom bioloskom nivou, moramo da znamo sta je to GMO.  TO je skracenica od – genetski modifikovani organizmi!

Prosto eksperimentisanje i igranje sa nosiocima zivota -genima. Ukrstanjem razlicitih gena razlicitih organizama dobijamo novi organizam (biljka, zivotinja) ,modifikovan ,sa promenjenom genetickom strukturom. Na taj nacin oni koji to rade ( korporacije, i njihove gazde, vlade drzava..) pokusavaju da naprave  kolicinski obimnu , a jeftinu hranu. Jedan od razloga ili bolje reci izgovora je da se nahrani siromasno stanovnistvo, da za sve ljude ima hrana. Prva pomisao je da su namere altruisticke. Medjutim kada se malo zdravom logikom razmisli ,i upozna sa dodatnim informacijama namece se logican zakljucak da je vestacka hrana,neobnovljiva prirodnim putem, semna se nanovo kupuju,nutritivna vrednost jako narusena, prosto nije prirodno, i da je takva GM hrana ustvari jako opasna ,a kroz mnoge naucne eksperimente dokazano da dugorocnim koriscenjem JAKO stetna i smrtonosna kako za zivotinje, tako i za coveka i prirodnu sredinu.

Hocemo ISTINU O GENETSKI MODIFIKOVANIM ORGANIZMIMA!  Pogledajte na linkovanom blogu i pratite ga. I sirite infromacije sto adekvatnije i sto vise!

Jasno su to pokazali eksperimeti nad misevima. Gde je dolazilo do poremecaja citavog organizma  ,kroz raznorazne vidljive simptiome, fizicke devijacije, raznih anomalija(poremecaj na DNK nivou, sterilitet u trecoj generaciji miseva i jednostavno posledice su smrtonosne.
U Americi se takvi eksperimenti rade uzivo nad ljudima- stanovnicima tog podneblja , jer tamo hrana mnogo manje prirodnija jer su eksperimenti mnogo prisutniji.

Zato im je stanovnistvo mnogo i bolesnije.

Takav nacin proizvodnje hrane i konzumiranje je ravan genocidu. Na ovoj stranici cemo vam prikazati najbitnije proverene  informacije koje postoje ne internetu na ovu temu. Navescemo i linkove -izvore za detaljnije izucavanje teme onome kome je potrebno.

Ko se drzi zdrave logike(razuma) , lako ce shvatiti o cemu se radi, nece mu dugo trebati da razume da su posledice lose i dalekosezne ,i da prihvatanjam ovih uslova koji se nazalost namecu od strane globalista, preko vlada drzava nisu normalne ,nisu prirodne  i stoga ne mogu biti zdrave.

 Ko kontrolise hranu, kontrolise ceo svet izjavio je ne davno neki od vladara u USA.

Svako drasticno narusavanje prirodnog poredka ima i drasticno lose i posledice.

Marijan Jošt – Opasnosti od Codex Alimentariusa i GMO-a

Codex Alimentarius ,GMO Javno upozorenje gradjanima Srbije! Nikola Aleksic

======================================================

Kako se danas proizvodi hrana od strane korporacija, farmera ..

Nacin na koji se hranimo danas promenio se u OGROMNOJ meri .

Za samo 50 god. nacin ishrane se promenio VISE nego za predhodnih 7000. godina.

Pismo ili saopstenje profesora sa poljoprivrednog fakulteta iz Beograda

Miladin M. Ševarlić – Preljanski

Svoji na svome ili GMO

Kao i u svakoj kući, tako i u državi – greške koje načine „domaćini u ime svojih ukućana” ponajmanje će ispaštati „grešnici” koji su ih načinili

Već čitavu deceniju u poluzvaničnim informacijama stalno se provlače zahtevi SAD za izmenu našeg zakona o GMO, koji u članu dva propisuje: ,,Nijedan modifikovan živi organizam kao ni proizvod od GMO ne može da se stavi u promet, odnosno gaji u komercijalne svrhe na teritoriji Republike Srbije”.

Čak i kada bi zanemarili rezultate dostupnih nezavisnih istraživanja o izrazito negativnim prehrambeno-bezbednosnim posledicama korišćenja GMO u ishrani eksperimentalnih životinja – a njih ne smemo zanemariti zbog mogućih posledica po zdravlje sadašnje i budućih generacija – Srbija nema nijedan proizvodno-ekonomski razlog da dozvoli promenu sadašnjeg zakona o GMO i uvođenje GMO u poljoprivrednu proizvodnju ili promet proizvoda koji su poreklom od GMO.

Ukoliko to, ipak, naši političari (,,u ime naroda”) dozvole, Srbija neće postati samo trajni zavisnik od uvoza GM semena – čiji će poljoprivrednici večno kupovati GM seme i raditi za interese proizvođača GMO. Ubrzo potom, budzašto ćemo rasprodati naše poljoprivredne institute i sva dosadašnja licencna prava za sve dosadašnje selekcijom dobijene naše sorte i hibride, a bez posla će u Srbiji ostati direktno oko 5.000 i indirektno oko 50.000 zaposlenih u najprofitabilnijim sektorima naše agroprivrede koji se bave selekcijom, razmnožavanjem, doradom i plasmanom u Srbiji i inostranstvu našeg semena i sadnica. A sav profit iz tih delatnosti, umesto da ostane nama, odlaziće trajno multinacionalnim kompanijama koje proizvode GMO.

Takođe, ukoliko bi takozvana međunarodna zajednica Srbiji kojim slučajem ponovo uvela ekonomske sankcije, a mi u međuvremenu rasprodamo budzašto sve naše poljoprivredne institute i njihova licencna prava i uništimo proizvodne potencijale našeg semena i sadnica za više od četiri miliona hektara obradivog zemljišta, postavlja se pitanje kako bismo u uslovima eventualnog embarga organizovali sopstvenu poljoprivrednu proizvodnju i prehranili stanovništvo.

Do sada su naši političari (,,u ime naroda!”) načinili dve ničim iznuđene greške koje srpsku poljoprivredu uvode u trajno ekonomski inferioran položaj ne samo na međunarodnom, već i na domaćem tržištu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Prva greška je potpisivanje SSP o pristupanju EU kojim smo potpisali i obavezu da kupcima iz EU, po isteku četiri godine, omogućimo kupovinu poljoprivrednog zemljišta pod istim uslovima kao i za domaće kupce, a da pri tom nećemo steći propisane uslove EU za početak korišćenja njihovih fondova namenjenih poboljšanju konkurentnosti naše poljoprivrede i ravnomernijem razvoju ruralnih područja u Srbiji.

Druga greška je potpisivanje takozvanog prelaznog trgovinskog sporazuma Srbije sa EU po kome se početkom 2014. godine praktično izjednačavaju carinske stope u Srbiji sa onima u EU, a do tada Srbija neće imati pristup nijednom evru iz fondova EU za poboljšanje konkurentnosti poljoprivrede i ravnomerniji regionalni razvoj ruralnih područja – što do sada nije bio slučaj ni sa jednom od država koje su pristupale EU!

Ukoliko sada, zaobilazeći da o tome i pitaju narod, naši političari („u ime naroda!”) učine i treću grešku i prihvate pritisak SAD da se u Srbiji dozvoli uzgoj GMO i promet proizvoda od GMO, biće to konačno „zabijanje glogovog koca u srce srpske ekonomije – poljoprivrede”, posle čega naši poljoprivrednici definitivno neće moći da opstanu kao „svoji na svome”!

Kao i u svakoj kući, tako i u državi – greške koje načine „domaćini u ime svojih ukućana” ponajmanje će ispaštati „grešnici” koji su ih načinili, a „ukućanima”, odnosno narodu Srbije, posle navedene dve već prihvaćene i treće verovatno već obećane nepopravljive i (ne)slučajne greške na štetu naše poljoprivrede – neka je Bog u pomoći!

I da ne zaboravim – političari se bore za pristup blagodetima „svetskog prestola” a narod za opstanak „uz svoj skromni sto”. A o razlici u poimanju „stola” i „prestola” najrečitije ukazuje sledeća izreka: „Svaki sto je samo sto – dok se na njega ne stave hleb i so. A kad se na sto stave hleb i so – svaki sto postaje presto!”

Ako političari „odrade zadatke” zarad sopstvene koristi za nešto veći „komad hleba i grumen soli” i neizvesnog obećanja o dobijanju nekog mesta na začelju „svetskog prestola”, da li narod ima mudrosti, načina i hrabrosti da sačuva svoj „skromni sto”, koji mu je ujedno i jedini dostižni „presto”?

Profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Miladin M. Ševarlić – Preljanski

objavljeno: 13.08.2012.

F e j s b u k   s t r a n i c a  Zaustavimo GMO u Srbiji .   (klik na naslov)

Lajkujte stranicu i podelite sa drugima ove informacije , pomozimo zajedno da sto vise ljudi sazna o ovoj opasnosti.

Takodje vise informacija mozete da nadjete na samoj fejsbuk stranici u  slikama(Photos) i dokumentima (Notes ).

Literatura-knjige na temu opasnosti GMO:

Klikni na sliku da skines knjigu

TEHNOLOGIJA SAMOUNISTENJA- Kakve su posledice proizvodnje genetskimodifikovane hrane

Marijan Jošt , Tomas Koks

gmo

“Seme uništenja” – DŽefri Smit

Sta je GMO-genetski modifikovani organzmi?

 

 

Da se vratis na pocetnu strancu sajta klikni OVDE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: